Росія повністю зупинила «Північний потік» на невизначений термін

1028 0
«Північний потік» не запрацює нібито через несправності.
Фото: dw.com

Фото: dw.com

Транспортування газу в газопроводі «Північний потік» повністю зупинили. Причиною називають те, що технічне обслуговування єдиної робочої турбіни російського газопроводу виявило несправності, тож газопровід не працюватиме без їх усунення. Про це сьогодні увечері, 2 вересня, повідомив російський концерн «Газпром».

Читайте також: Канада виділить Україні понад 12 млрд гривень на закупівлю газу для опалювального сезону

«При проведенні регламентних робіт на газоперекачуючому агрегаті Trent 60 (ГПА №24) КС «Портова», що виконуються спільно з представниками компанії Siemens, виявлено витік масла з домішкою герметизуючого складу по роз'ємам клемних з'єднань кабельних ліній датчик швидкості ротора низького та проміжного тиску. Виявлено масло на кабельному роз'ємному з'єднанні приєднувальної плити BPE2, що входить до складу двигуна. Масло також виявлено в районі кабельної лінії у зовнішній клемній шафі системи автоматичного управління ГПА зовні шумо-теплоізолюючого кожуха. Акт виявлення витоку олії підписаний також представниками компанії Siemens», – йдеться у повідомленні.

Газпром повідомляє, що виявлені несправності пошкодження не дозволяють забезпечити безпечну безаварійну експлуатацію газотурбінного двигуна. У зв'язку з чим необхідно вжити відповідних заходів та призупинити подальшу експлуатацію газоперекачувального агрегату Trent 60 у зв'язку з виявленими грубими порушеннями.

«До усунення зауважень до роботи обладнання транспортування газу газопроводом «Північний потік» повністю зупинено», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, про те, яким буде опалювальний сезон 2022-2023 року, як зміняться ціни на газ та чи взагалі він буде,  Tvoemisto.tv поговорило із виконавчим директором Асоціації «Енергоефективні міста України», експертом з питань енергоефективності Святославом Павлюком.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!