Росія розглядає сценарій теракту з викидом радіації на ЗАЕС, – Зеленський

675 0
З боку росії можливий терористичний акт з викидом радіації.
Фото: ОП

Фото: ОП

Росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній станції з викидом радіації. Вони все підготували для цього. Про це у четвер, 22 червня, повідомив Володимир Зеленський з посиланням на інформацію розвідки та СБУ.

За його словами, всю наявну інформацію і докази передали українським партнерам. Європа, Америка, Китай, Бразилія, Індія, арабський світ, Африка – усі країни, абсолютно всі мають це знати, зазначив президент.

«На жаль, уже неодноразово мені доводилося нагадувати, що радіація не знає державних кордонів і те, по кому вона вдарить, визначається лише напрямком вітру. Жодних терактів на атомних станцій ніколи, ніде не повинно бути. Цього разу не має бути як із Каховкою: світ попереджено, отже, світ може і повинен діяти», – підсумував Володимир Зеленський.

Читайте також: Хто потребує йодопрофілактики. Розмова з ендокринологинею

Нагадаємо, що на Миколаївщині, Херсонщині та Дніпропетровщині відкрили інфекційні хаби, де прийматимуть пацієнтів з гострими кишковими й іншими інфекційними хворобами через підтрив Каховської ГЕС. Деякі лікарні Херсонщини та Миколаївщини вже забезпечили необхідними препаратами, у тому числі наборами для діагностики та лікування холери. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!