У трьох підтоплених областях відкрили інфекційні хаби зі швидкими тестами для діагностики холери

862 0
Кожен пацієнт з важким перебігом гострої кишкової інфекції обстежується на виявлення збудника холери.

На Миколаївщині, Херсонщині та Дніпропетровщині відкрили інфекційні хаби, де прийматимуть пацієнтів з гострими кишковими й іншими інфекційними хворобами. Про це повідомили в МОЗ.

«Кожен пацієнт з важким перебігом гострої кишкової інфекції або розладом шлунково-кишкового тракту додатково обстежується на виявлення збудника холери. Наразі лікарні на Херсонщині, Миколаївщині та Дніпропетровщині готові приймати пацієнтів з інфекційними захворюваннями. Вони функціонуватимуть як інфекційні хаби та забезпечені необхідними препаратами і засобами для швидкої діагностики гострих інфекційних хвороб. Наразі в Україні не зареєстровано випадків або підозр на холеру», – зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Деякі лікарні Херсонщини та Миколаївщини вже забезпечили необхідними препаратами, у тому числі наборами для діагностики та лікування холери. Це швидкі тести для первинної діагностики та спеціальні набори медикаментів і медичних виробів для лікування. 

Читайте також: Рівень води на Херсонщині поступово знижується

Водночас в МОЗ запевнили, що наразі епідеміологічна ситуація є прогнозована та керована. За необхідності, якщо на Херсонщині бракуватиме медиків певної спеціалізації, залучатимуться спеціалісти з інших областей. У разі спалахів інфекційних та інших хвороб й збільшення кількості пацієнтів з територій, які зазнали підтоплень, опрацьовуються механізми розгортання додаткових інфекційних лікарень у сусідніх областях. 

Нагадаємо, що на підтоплених територіях Львівщини є небезпека виникнення інфекційних захворювань. Захворювання можуть розвинутися не одразу, адже спочатку триває інкубаційний період – від проникнення збудника до проявлення перших симптомів.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!