Україна

Росія, щоб звинуватити ЗСУ, може готувати провокації 9 травня не лише в Україні

716 0
Провокації можуть бути спрямовані російськими спецслужбами, зокрема, проти російського цивільного населення.
Умовне фото / Донеччина / Український танковий екіпаж під час виконання бойового завдання / Enes Yıldırım

Умовне фото / Донеччина / Український танковий екіпаж під час виконання бойового завдання / Enes Yıldırım

У Головному управлінні розвідки Міноборони України вважають, що росія на День перемоги 9 травня може готувати провокації проти своїх цивільних, або й проти білорусі, щоб звинуватити в цьому Україну. Про це повідомили в ГУР Міноборони. 

«Починаючи з 2014 року, окупанти використовують подібного роду провокації і не виключено, що і зараз ми з цим стикнемось. У цій ситуації провокації можуть бути спрямовані російськими спецслужбами проти російського цивільного населення і приурочені до певних дат, наприклад, 9 травня», – зазначив представник ГУР МО України Андрій Юсов.

Водночас Андрій Юсов припустив, що росіяни можуть спрямувати провокації і проти білорусі: така російська «операція під фальшивим прапором» може мати на меті втягнути білоруську армію у війну проти України.  

«Ніхто ані в Україні, ані в решті світу в подібні вистави вже не повірить. Хоча це не означає, що провокацій не буде», – підкреслив представник ГУР МО України Андрій Юсов.

Нагадаємо, що противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Мар’їнському напрямках. Ведуться важкі бої за міста Бахмут та Мар’їнка. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!