Росія застосувала 86 дронів-камікадзе для ударів по Україні, 60% були знищені, – Генштаб

842 0
У ніч проти 6 жовтня Повітряні сили ЗСУ знищили 9 із 12 дронів-камікадзе.
Іранський БПЛА Shahed-129. Фото: Associated Press

Іранський БПЛА Shahed-129. Фото: Associated Press

Росія вже застосувала 86 дронів-камікадзе типу Shahed-136 для ударів по Україні, однак 60% з них були знищені українськими захисниками. Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

Читайте також: Понад 10 ворожих дронів атакували Україну. Постраждало місто на Київщині

За його словами, у ніч проти 6 жовтня Повітряні сили ЗСУ знищили 9 із 12 дронів-камікадзе.

«Цієї ночі силами та засобами Повітряних сил Збройних Сил України знищено 9 із 12 дронів-камікадзе. Загалом від початку застосування противником безпілотних літальних апаратів-камікадзе типу Shahed-136 ним було використано 86 одиниць, з яких 60% було знищено», – сказав він.

Читайте також: Ворожі дрони-камікадзе. Як уберегтися і чи може Україна робити свої

Він додав, що противник продовжуватиме тероризувати мирне населення України загрозою застосування ракет, авації та БПЛА, але Збройні Сили України тримають небо над нашою державою, докладаючи всіх зусиль для мінімізації наслідків ворожих обстрілів.

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!