Росія збільшила ракетні удари по енергосистемі України, – британська розвідка

987 0
Через невдачі на полі бою, росія виявляє більшу готовність завдавати ударів по цивільній інфраструктурі, вважає розвідка.
фото Reuters

фото Reuters

Ключовою метою російських масованих ракетних ударів по території України є завдання широкомасштабної шкоди енергорозподільній мережі.

Джерело: Європейська правда з посиланням на британську розвідку

З 10 жовтня росія підтримує підвищений темп нанесення далекобійних ударів по цілях на території України. Удари завдали крилатими ракетами, зенітними ракетами класу «поверхня-поверхня» і поставленими Іраном безпілотними літальними апаратами «Шахед-136». 

«Оскільки з серпня росія зазнає невдач на полі бою, вона, найімовірніше, виявляє більшу готовність завдавати ударів по цивільній інфраструктурі на додачу до українських військових об'єктів», – йдеться в повідомленні розвідки. 

Нагадаємо, що 10 жовтня, на Львівщині та у Львові зафіксували вибухи на об’єктах критичної інфраструктури. Загалом 15 ракет атакували Львівську область. Уранці 11 жовтня по Україні знову оголосили масштабну повітряну тривогу. Російські військові завдали ракетного удару по об’єкту енергетики. Відомо про три вибухи на двох об‘єктах енергетики у Львівській області.  13 жовтня ворог завдав знову ракетник ударів на Львівщині. Зокрема, російська ракета влучила в один з військових об‘єктів, який розташований у Золочівському районі. Вдень 17 жовтня у низці областей знову ж таки було чути вибухи. Зранку 18 жовтня на Житомирщині, у Києві та Дніпрі росіяни влучили в об‘єкти енергозабезпечення.
 

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!