Росіяни готують пропагандистський «престур» у Маріуполі

2834 0
В програмі заходу – «альтернативні факти» щодо оборони Маріуполя.
Маріуполь/Фото: Азов

Маріуполь/Фото: Азов

В знищеному Маріуполі росіяни готують масштабну політичну провокацію зі спробою залучення деяких західних журналістів. З цією метою для лояльних представників іноземних ЗМІ, на 28 квітня міністерство оборони РФ планує так званий «престур». Про це повідомили в ГУР Міноборони України. 

Зазначають, що прибуття «журналістів» на територію України організовується через російський Ростов. В програмі заходу – «альтернативні факти» щодо оборони Маріуполя. Підготовлені «свідки» розкажуть, що начебто українські захисники самі розбомбили місто та знищили місцевих жителів. На підтвердження цієї версії в якості «очевидців» буде представлено підготовлених провокаторів, які розповідатимуть про міфічні «масові вбивства мирних мешканців українськими військовими».

«Ця акція є органічним продовженням російської політики створення фейків, що мають виправдати путінських карателів та перекласти провину за їхні злочини на самих українців. Колишні «візитки Яроша» і «розіп’яті хлопчики» перетворюються на «самознищені» Бучу і Маріуполь», – пишуть в ГУР.

Читайте також: Знищення українських захисників у Маріуполі поставить крапку на перемовинах

Зазначимо, що 24 квітня заступник командира полку «Азов» Святослав Паламар звернувся до усього світу, аби зробили усе, щоб звільнити людей з Маріуполя. 

Нагадаємо також, що супутник зафіксував вже третє місце масового поховання поблизу Маріуполя. Викопані траншеї з’явилися на території кладовища окупованого російськими військами селища Старий Крим, що у 5 км від міста. Довжина траншей сягає більше ніж 200 метрів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!