Росіяни готують псевдосуд над українськими захисниками на День Незалежності

1208 0
Понад 10 тисяч людей у тюрмах, серед них – багато військових.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Російські загарбники готують у Маріуполі псевдосуд над українськими військовополоненими на День Незалежності України 24 серпня. Про це повідомляє мер міста Вадим Бойченко, передає Українська правда. 

«Нашу перлину (камерна філармонія – ред.), де відбувалися виключно культурні події, перетворюють на місце «вистави» під назвою судилище над нашими військовополоненими, яких, на жаль, дуже багато в тюрмах, які окупанти створили навколо Маріуполя. Більше 10 тисяч знаходяться в тюрмах, з них багато військових. І вони хочуть десь на наше свято, День незалежності, зробити свій шабаш у Маріуполі», – пояснює він.

За даними мера, окупанти готують цю ганебну подію на 24 серпня, але розглядають і інші дати. Стосовно ймовірних причин Бойченко зазначив, що очевидно, через відсутність перемог рф на фронті, щоб показати хоч якісь «досягнення» – перемогу над полоненими.

Читайте також: 24 лютого росіяни пішли в атаку, не сформувавши ударні угруповання, – Резніков 

Він наголошує, що такі дії – це військовий злочин. Існувала домовленість із представниками Червоного Хреста і ООН, що полонені, які склали зброю, будуть їхати виключно в бік України, тобто їх не мають судити.

Нагадаємо, рівень смертності у Маріуполі зріс у п'ять разів. Нині там фіксують різкий стрибок інфекційних хвороб, а тіла померлих людей досі знаходять посеред вулиць. У місті – повна антисанітарія та відсутність належної медичної допомоги.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!