Росіяни хочуть окупувати Донбас до Великодня, – Данілов

1602 0
Військові рф таким чином хочуть зробити подарунок путіну.
Секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу

Секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу

Росіяни хочуть повністю захопити Донецьку й Луганську області до Великодня. Розраховують таким чином зробити подарунок голові кремля володимиру путіну. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов у Твіттері.

Він зазначив, що сьогодні зранку майже по всій лінії фронту розпочалася активна фаза наступу військ рф, окупанти намагалися прорвати нашу оборону, однак наші військові тримають оборону і не здають своїх територій.

«Військовим рф поставлено завдання до Великодня окупувати території Донецької і Луганської областей, зробивши таким чином подарунок своєму фюреру. Проте це їм не вдасться!», – написав він. 

Данілов додав, що жителям прифронтових територій або територій, де ведуться бойові дії, потрібно евакуюватися.

Нагадаємо також, що у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський сказав, що російські військові почали «битву за Донбас». Значна частина російської армії сконцентрована на цьому наступі. 

Читайте також: Наступ на Донбас повільно, але почався, – голова Луганської ОВА

Зазначимо, що росія готує провокації під час Великодня. Вони знову використовують прийом «інформаційного алібі», попереджаючи про можливі провокації в українських містах нібито з боку українських військових. Кілька пропагандистських ЗМІ поширили публікацію щодо того, що «з націоналістів сформовано понад 70 мобільних груп на автомобілях, що обстрілюватимуть з мінометів православні храми у Великодню ніч, щоб потім звинуватити у цьому військових рф». 

Також додамо, що російські окупанти влаштували наступ на Кремінну в ніч проти 18 квітня, стягнувши туди десятки одиниць техніки. Наступ на Донбас повільно, але почався. Українським захисникам немає сенсу далі триматися за пристріляні позиції та «вмирати в бліндажах та окопах», оскільки ворог уже чітко знає ці позиції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!