Росіяни намагалися штурмувати два напрямки з Ізюма, успіху не мали, – Генштаб

753 0
Ворог обстрілював в районах населених пунктів Велика Комишуваха, Вірнопілля та Нова Дмитрівка.
Збройні сили України/Фото: з відкритих джерел

Збройні сили України/Фото: з відкритих джерел

На 61 першу добу вторгнення росії до України ворог проводить наступальні дії у Східній операційній зоні, аби розгромити угрупування Об’єднаних сил, встановити повний контроль над територією Донецької і Луганської областей та забезпечити сухопутний шлях між зазначеними територіями та окупованим Кримом. Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних Сил України.

На напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ ворог намагався провести штурмові дії, успіху не мав, обстрілював в районах населених пунктів Велика Комишуваха, Вірнопілля та Нова Дмитрівка.

Читайте також: Росіяни розгорнули «Іскандери» біля українського кордону

Коротко по інших напрямках:

  • На Волинському, Поліському та Сіверському – ворог активних дій не проводив, суттєвих змін в положенні та діяльності підрозділів противника, що забезпечує охорону українсько-білоруської та українсько-російської ділянок державного кордону України, не виявили.
  • На Слобожанському напрямку російські окупанти продовжують обстріли із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по населених пунктах: Харків, Карасівка, Прудянка та Корорбочкіно.
  • На Донецькому і Таврійському напрямках противник здійснював артилерійські обстріли позицій Збройних Сил України. В місті Маріуполь ворог завдавав ракетно-бомбових ударів по позиціях наших військ на території заводу «Азовсталь». Веде штурмові дії населеного пункту Попасна.
  • На Південнобузькому напрямку ворог обстрілював позиції наших військ в районах населених пунктів Князівка та Миколаївка.

 

Нагадаємо, що Сили оборони України завдають противнику значних втрат. Тільки на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбили сім атак ворога, знищили 13 танків, 3 артилерійські системи, 17 одиниць броньованої техніки, 4 бойові броньовані машини та 18 одиниць автомобільної техніки і 4 паливозаправника.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!