Росіяни розгорнули «Іскандери» біля українського кордону

9183 0
Пускові установки розгорнули за 60 кілометрів від українського кордону в Білгородській області.
Фото умовне/Іскандер-М

Фото умовне/Іскандер-М

Росіяни розгорнули пускові установки ОТРК «Іскандер-М» за 60 км від кордону України. Про це повідомили в Генштабі Збройних сил України. 

«На Слобожанському напрямку ворог збільшує угруповання військ за рахунок перекидання та зосередження додаткових підрозділів у Білгородській області. Так, за наявними даними, за 60 км від державного кордону України розгорнуто пускові установки ОТРК «Іскандер-М», – йдеться у повідомленні. 

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. 
  • На Сіверському напрямку без суттєвих змін. Прикордонна служба ФСБ російської федерації продовжує забезпечувати посилену охорону українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. 
  • Ворог продовжує часткове блокування Харкова, здійснює вогневе ураження підрозділів наших військ та об’єктів критичної інфраструктури. 
  • Окупанти обстрілюють позиції наших військ в районах населених пунктів Курулька та Нова Дмитрівка, проводять повітряну розвідку позицій підрозділів Збройних Сил України в районах населених пунктів Барвінкове, Курулька та Гусарівка.
  • На Донецькому і Таврійському напрямках ворог активізував наступальні і штурмові дії на Сєверодонецькому, Курахівському та Попаснянському напрямках. Йдуть бої в районах населених пунктів Зарічне, Рубіжне і Попасна. На Сєверодонецькому напрямку ворог навів понтонні переправи через річку Красна. На Авдіївському напрямку нарощує систему протиповітряної оборони.
  • На Маріупольському напрямку противник продовжував здійснювати вогневий вплив та блокувати наші підрозділи в районі “Азовсталі” міста Маріуполь. Завдає авіаційних ударів, зокрема й з літаків дальньої авіації. Використовуючи залізничне сполучення, противник робить спроби налагодити логістичне забезпечення військ.
  • На Південнобузському напрямку ворог продовжує утримувати зайняті позиції, на окремих напрямках намагається покращити тактичне положення, здійснює вогневий вплив на позиції підрозділів наших військ та об’єкти цивільної інфраструктури Українських населених пунктів.
  • Угруповання Повітряних Сил Збройних сил України, разом з іншими зенітними підрозділами Сил оборони за попередню добу знищили сімнадцять повітряних цілей: дев’ять БПЛА, три літаки та п’ять крилатих ракет.
  • На території Донецької та Луганської областей за минулу добу ЗСУ відбили дванадцять атак російських окупантів, знищили чотори танки, п’ятнадцять одиниць броньованої та чотири одиниці автомобільної техніки, п’ять артилерійських систем.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!