Росіяни перекидають в Україну «добровольців» з бойовим досвідом, – Генштаб

1683 0
Противник суттєво зменшив використання авіації через погодні умови.
Фото: volynnews.com

Фото: volynnews.com

Російські окупанти продовжують перекидати в Україну так званих «добровольців». Зокрема, у Ленінградській області сформовано батальон чисельністю близько 400 осіб – виключно з бойовим досвідом. В Україну їх направили для посилення одного з  підрозділів 42-ї мотострілецької дивізії 58-ї загальновійськової армії. Про це повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Разом з тим, до 26 квітня рф ввела у прикордонних з Україно областях «жовтий рівень терористичної загрози». Такі заходи, імовірно, здійснюються з метою переміщення військової техніки, озброєння та особового складу на територію України.

Читайте також: Кремль планував створити «народні республіки» на заході України. Відео

Ворог продовжує наносити ракетно-бомбові удари по об’єктах цивільної інфраструктури у Харківській та Запорізькій областях, також активно веде повітряну розвідку.

На Сіверському напрямку не виключається утримання в прикордонних з Україною районах Курської області окремих підрозділів для проведення демонстраційних дій, які мали би сковувати українські сили.

На Слобожанському напрямку окупанти продовжують частково блокувати Харків, тривають артилерійські обстріли. На деяких тимчасово зайнятих територіях ворог вдається до формування підрозділів так званої «народної міліції», для реалізації чого проводить відповідну роботу.

На Донецькому і Таврійському напрямках російські війська продовжували завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Ведуть наступ в районі металургійного комплексу Азовсталь та морського порту.

Читайте також: У НАТО прогнозують другий, складніший і більш кривавий етап війни в Україні

На Південнобузькому напрямку ворог намагається оволодіти окремими населеними пунктами, проте успіху не має.

У Генштабі додають, що вчора, 12 квітня захисники України на території Донецької та Луганської областей відбили шість атак ворога, знищили дві одиниці автомобільної техніки та три артилерійські системи противника.

Також Повітряні Сили ЗСУ за попередню добу збили ворожий літак Су-25. Зазначається, що противник суттєво зменшив використання авіації у зв’язку з погодними умовами.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!