Росіяни розмістили вибухівку та важку техніку у машинній залі Запорізької АЕС

1052 0
Техніка окупантів перекрила доступ до пожежних засобів енергоблока.
Фото: Енергоатом

Фото: Енергоатом

Окупанти затягнули щонайменше 14 одиниць важкої військової техніки з боєкомплектом, зброю та вибухівку до машинної зали 1-го енергоблока Запорізької АЕС. Про це йдеться у повідомленні Енергоатому у Телеграмі. 

«Весь арсенал ввезеної важкої техніки з усім боєкомплектом перебуває на даний момент зовсім поруч із обладнанням, яке забезпечує роботу турбогенератора. Зокрема, у безпосередній близькості до головного маслобаку, де міститься легкозаймисте масло, яке охолоджує парову турбіну. Там же є вибухонебезпечний водень, який використовується для охолодження генератора», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Росіяни підірвали частину боєприпасів на Запорізькій АЕС

Техніка окупантів перекрила доступ до пожежних засобів енергоблока. У разі виникнення пожежі, наприклад через детонацію боєкомплекту, масштаби трагедії можуть бути такі, як на ЧАСЕС.

Зазначимо, що 20 липня окупанти вимагали від адміністрації ЗАЕС відчинити їм машинні зали на 1-му, 2-му і 3-му енергоблоках, щоб розмістити там весь свій військовий арсенал. Енергоатом закликав міжнародне співтовариство вжити всіх можливих заходів для звільнення української ЗАЕС від ворога.

Нагадаємо, що російські окупаційні війська обстріляли атомну елетростанцію. Заступник генерального директора ЗАЕС Ігор Мурашов написав, що ядерна безпека на станції порушена, реактори в небезпеці. Після цього стало відомо, що окупанти катують оперативний штаб Запорізької АЕС. На станції перебуває близько 500 російських військових та 50 одиниць важкої техніки. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!