Київ

Росіяни розповсюджують фейк про нібито аварійний стан Київської ГЕС. Як насправді?

766 0
Теза про аварійний стан Київської ГЕС це пропагандистський вкид
Фото із відкритих джерел

Фото із відкритих джерел

У мережі шириться дезінформація про стан Київської ГЕС, нібито вона на 93% аварійна. В «Укренерго» пояснили звідки з'явився фейк.

Теза про аварійний стан Київської ГЕС це пропагандистський вкид, кажуть енергетики. У Telegram-каналах розганяють цю неправдиву інформацію, посилаючись мапу Києва, на якій є умовні позначки щодо ймовірних затоплених районів столиці. 

«Насправді жодних офіційних заяв від влади про це не було», — підкреслили в «Укренерго».

Мапу, яка шириться мережею, зробило ще у 2012 році одне з українських медіа. Вона не підтверджена експертами, тому не може використовуватися як правдиве джерело. Крім того, створена мапа стосувалася іншого часу та інших загроз.

Нагадаємо, минулого тижня командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що сили оборони вжили заходів щодо безпеки Київської ГЕС. Її захищено від ударів із повітря та від диверсійно-розвідувальних груп ворога. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!