Росіяни вдарили по 128-й бригаді у День артилериста. Що відомо

5335 0
У самій бригаді поки що інцидент не коментують.
Фото умовне

Фото умовне

У пʼятницю, 3 листопада, ворог вдарив по Запорізькій області. Внаслідок влучання «Іскандера» загинуло близько 20 бійців 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади. Попередньо відомо, що військових зібрали для вручення нагород у День артилериста. Про це повідомили на офіційній сторінці Facebook ЗСУ.

«Третього листопада на Запорізькому напрямку противник завдав підступних ударів по 26-ти населених пунктах у Запорізькому, Пологівському та Василівському районах. Зокрема, вдарив ракетою «Іскандер-М» по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, внаслідок чого загинули військовослужбовці, також поранення різного ступеня важкості отримали й місцеві мешканці», – йдеться у дописі.

У ЗСУ зазначають, що наразі триває з’ясування обставин. На трагічний інцидент вже відреагував міністр оборони України Рустем Умєров.

«Співчуваю родинам загиблих воїнів зі 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Будуть зʼясовані всі обставини того, що сталося. Доручаю Головній інспекції Міністерства оборони провести повну перевірку за фактом цієї трагедії», – написав Умєров на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Зеленський анонсував посилення роботи ППО на Львівщині

Він також запевнив, що буде «докладено всіх зусиль, щоб захистити наших людей та дати всі чесні відповіді рідним і близьким загиблих воїнів».

У 128-ї окремій гірничо-штурмовій бригаді наразі подію не коментували.

Нагадаємо, у суботу, 4 листопада, львівʼяни провели в останню дорогу двох захисників. Андрій Коцаба та Павло Клімас загинули на фронті.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!