Росіяни випустили тільки половину з підготовлених «Калібрів», можуть вдарити ще – ОК «Південь»

1243 0
Ракети досі залишаються на бойовому чергуванні на ракетоносіях.
Фото: Фокус

Фото: Фокус

Під час масованого ракетного обстрілу України 14 січня росія використала лише половину ракет «Калібр», які підготувала в Чорному морі для удару. Про це заявила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в етері телемарафону, передає «Радіо Свобода».

«Вчора ми бачили, що вони дійсно спорядили аж п'ять ракетоносіїв. Серед яких один підводний. І використовували ракети типу «Калібр» під час масованої атаки», – розповіла вона.

Читайте також: Масштабна повітряна тривога в Україні. Куди летіли ракети

За її словами, якщо перед атакою в Чорному морі перебував запас у кількості 36 ракет, то близько половини росіяни використали під час масованого обстрілу. Решта ракет досі розташовані на ракетоносіях, які залишаються на бойовому чергуванні.

«Треба розуміти, що вони (ракети – ред.) ще можуть бути застосовані», – резюмувала Гуменюк.

У Генштабі наголосили, що загроза подальших авіаційних та ракетних ударів з боку російських окупантів залишається на всій території України.

Нагадаємо, в обід 14 січня в ОК «Південь» інформували, що на бойовому чергуванні  в Чорному морі перебувають 5 ракетоносіїв російського флоту. Загальна кількість «Калібрів», націлених на Україну, тоді становила 36 ракет. Більше інформації про те, куди ворог випустив ракети, читайте тут

 

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!