Росіяни забороняють українську мову на тимчасово окупованих територіях

4943 0
Зі шкіл прибирають українську мову та літературу, запускають російське телебачення.

На території Донецької та Луганської областей, щойно окупованих російськими військами, вороги деукраїнізують заклади освіти. Загарбники повідомляють про відновлення навчального процесу у школах, проте зазначають, що українська мова, українська література та історія України вивчатися не будуть. Про це повідомляє уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь. 

«Оскаженілі російські душогуби, здійснюючи геноцид проти громадян України, намагаються влаштувати дітям ще й мовний лінгвоцид. Ці та інші звірства, обрані путінськими терористами, – прямий шлях до Гааги», – говорить він. 

Читайте також: «Кожен позов, кожне невиконане росією рішення, є ще одним доказом для нас всіх» 

Крім того, ворог цілеспрямовано продовжує обстріл українських телевізійних веж з метою припинення трансляції українських мовників, захоплюють телецентри для наступного запуску російського телебачення. 

Уповноважений просить міжнародні правозахисні організації рішуче фіксувати й реагувати на всі злочини, що відбуваються в Україні. Він також закликає громадян повідомляти про всі факти порушення прав людини для позовів до міжнародного суду ООН.

Нагадаємо, що Міжнародний суд ООН в Гаазі зобов’язав Росію припинити розпочаті 24 лютого 2022 року воєнні дії в Україні, заявленою метою яких було «запобігання і покарання» нібито геноциду в Луганській та Донецькій областях України. Росія повинна також припинити будь-яку військову допомогу так званим «ЛДНР».

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!