Росіяни знищили архів В’ячеслава Чорновола в Бучі

1461 0
Окупанти частково знищили архів та всі книжки із колишнього Фонду Чорновола.
Фото: Spilka

Фото: Spilka

Російські військові знищили архіви українського політика В’ячеслава Чорновола, а також дисидента-шістдесятника, політв'язня Миколи Плахотнюка. Окрім того, втрачено всі книжки із колишнього Фонду Чорновола. Про це інформує Національна спілка журналістів.

Архіви були у родинному будинку батьків Богдана – Валентини Чорновіл, сестри В’ячеслава, та Миколи Плахотнюка – у Лісовій Бучі, місцевості міста Буча.

Читайте також: Це росіяни на нас напали, а не якісь рашисти

«Знищене моє дитинство та юність… знищено частково архів мого дядька, Героя України, В'ячеслава Чорновола, знищено всі книжки із колишнього Фонду Чорновола та понад 60 повних комплектів десятитомника Чорновола, який впорядковувала мама. Знищено архів тата, політв'язня радянської системи Миколи Плахотнюка крім декількох зошитів, які вилетіли під час вибуху», – каже племінник Чорновола Богдан Плахотнюк.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого міста Буча, Гостомель, Ірпінь під Києвом стали одними з ключових точок протистояння з окупантами. 2 квітня Київську область звільнили від росіян. Після цього стало відомо про масові зґвалтування та вбивства мирних громадян України загарбниками. У визволених містах та селах зафіксували масові вбивства загарбниками цивільних осіб. 

Для довідки

В'ячеслав Чорновіл – український політик, публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу. Провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-90-х років; Герой України (посмертно). У період з 1990 до 1992 року В'ячеслав Чорновіл був головою Львівської обласної ради.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!