Ірпінь, Бучу, Гостомель та всю Київську область звільнили від російських окупантів, – Маляр

2081 0
Усі раніше окуповані населені пункти Київщини перебувають під контролем ЗСУ.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що Збройні Сили України звільнили від російських військ всю Київську область.

«Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область – звільнені від загарбника», – повідомила Маляр у Facebоok.

Читайте також: Путін не відкладає питання знищення України, попереду багато боїв, – Данілов 

Раніше у поліції заявили, що у всіх визволених населених пунктах Київщини вводиться посилена комендантська година – з 21:00 2 квітня по 06:00 5 квітня. Йдеться про населені пункти Броварського, Вишгородського та Бучанського райнів, які перебували під російською окупацією та звільнені українськими силами оборони.

Мешканцям категорично зборонено у цей час перебувати на вулицях та в інших громадських місцях, пересуватися транспортом та пішки.

Нагадаємо, українські військові звільнили від російських військ майже 30 населених пунктів. Напередодні під контролем ЗСУ опинилося місто Буча. Днем раніше від російських військових звільнили місто Ірпінь на Київщині. Це місто разом із Ворзелем, Бучею, Гостомелем з початком повномасштабного вторгнення Росії до України стали одними з ключових епіцентів протистояння українських захисників з російському ворогу. 

У Генштабі заявляли, що зараз український Схід може стати основною ціллю Росії, зважаючи на те, що досі поставлених на початку «спецоперації» цілей вона не досягла. Раніше РФ заявляла, що концентруватиме свої зусилля на повному звільненні Донбасу, проте може також спробувати штурмувати обласні центри – Київ, Харків, Чернігів, Суми.  



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!