Російські окупанти готують другу хвилю широкомасштабного наступу на Україну

3890 0
Стратегічно важливими залишаються міста Київ, Харків, Маріуполь, Миколаїв, Чернігів і Одеса.

Російські окупанти готують другу хвилю широкомасштабного наступу на Україну. Під час першої найскладнішої атаки ворог не отримав успіху на жодному з напрямків. Про це повідомляє секретар РНБО Олексій Данілов.

«Міф про найсучаснішу і найпотужнішу у світі путінську армію зруйнований і спалений на дорогах Київщини і Харківщини, Чернігівщини та Миколаївщини. На жодному напрямку російські терористичні війська не досягли успіху… Але ворог ще небезпечний і готує другу хвилю широкомасштабного наступу, до якої ми маємо підійти максимально готовими і згуртованими», – каже він.

Читайте також: «Теж хочете, щоб нас повільно убивали». Зеленський закликав світ негайно закрити небо над Україною

Стратегічно важливими, за його словами, залишаються міста Київ, Харків, Маріуполь, Миколаїв, Чернігів і Одеса. План ворога – взяти ключові міста в оточення, знекровити українські Збройні Сили та створити ситуацію гуманітарної катастрофи для цивільного населення. А основну увагу командування російських окупаційних військ переносить на Південь, намагаючись позбавити Україну виходу до Чорного та Азовського морів, що, на їх думку, створить умови економічного придушення Українського спротиву.

«Ворог не полишає надій оволодіти Києвом і формує ресурси для оточення Дніпра. З боку України відбувається перегрупування, поповнення свіжим резервом і насичення української армії новітнім озброєнням… Ми зробили найбільш важкий, крок до Перемоги, але попереду ще багато роботи зі знищення окупантів і повернення всіх українських земель», – додає він.

Нагадаємо, що російська влада готується до реалізації ймовірного сценарію, який передбачає обстріли житлових кварталів російських міст поблизу українського кордону, аби надалі звинуватити в цьому українських військових. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!