Російські окупанти наступають на двох напрямках на Донеччині, – Генштаб

1096 0
Агресор наступає на Бахмутському та Краматорському напрямках.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупаційні війська продовжують обстріли українських населених пунктів. Вели наступ в напрямку Верхньокам’янського на Донеччині, де мають частковий успіх. Українські бійці зупинили спробу ворожої штурму в напрямку Дементіївки та завдали втрат росіянам під час чергової спроби наступу в районі Богородичного. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін у складі та діяльності підрозділів збройних сил республіки білорусь в прикордонних районах Брестської та Гомельської областей не відзначають.
  • На Сіверському напрямку росіяни обстріляли із реактивної артилерії та мінометів район населеного пункту Михальчина Слобода Чернігівської області.
  • На Харківському напрямку окупанти продовжують вести оборонні дії. Обстрілювали з артилерії, реактивних систем залпового вогню і танків в районах населених пунктів Харків, Микільське, Леб’яже, Уди, Дементіївка, Верхній та Старий Салтів, Петрівка, Руські Тишки та Байрак. Також завдали авіаудару неподалік Петрівки.
  • У Генштабі інформують, що українські воїни рішуче придушили спробу ворожого штурму в напрямку Дементіївки.
  • На Слов’янському напрямку агресор здійснював вогневий вплив із артилерії різних калібрів в районах населених пунктів Волобуївка, Хрестище, Гусарівка, Чепіль, Мазанівка, Долина, Червоне, Дібрівне, Богородичне та Адамівка. Водночас у районі Богородичного захисники ЗСУ завдали ворогу втрат під час його чергової спроби наступу та відкинули окупантів назад.
  • На Краматорському напрямку росія обстрілювала із ствольної та реактивної артилерії райони Сіверська, Григорівки, Білогорівки, Золотарівки, Серебрянки, Верхньокам’янського, Званівки та Роздолівки. Окупаційні війська вели наступ в напрямку Верхньокам’янського, де мають частковий успіх.
  • На Бахмутському напрямку противник здійснював обстріли із мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Бахмут, Спірне, Івано-Дар’ївка, Берестове, Покровське, Вершина, Володимирівка, Опитне, Торецьк, Зайцеве, Кодема, Клинове та Нью-Йорк. Також завдав авіаційних ударів поблизу Вершини та Вуглегірської ТЕС. Росіяни наступають в напрямку Веселої Долини та в районі населеного пункту Спірне, бойові дії тривають.
  • На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках тривають перестрілки вздовж лінії зіткнення із мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії. Ворог завдав авіаударів неподалік Василівки, Авдіївки, Новоселівки, Веселого та Новомихайлівки.
  • На Південнобузькому напрямку росія зосереджує свої зусилля на недопущенні наступу Сил оборони України. Відтак, здійснює систематичний вогневий вплив із ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення для сковування дій українських військ.

 

У Генштабі зауважують, що українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують завдавати вогневого ураження по скупченнях живої сили, військової техніки та складах боєприпасів російських окупантів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!