Російські підрозділи на окремих напрямках отримують розпорядження призупинити наступ

801 0
Основною причиною є вкрай низький морально-психологічний стан поповнення, численні факти дезертирства з числа мобілізованих та невиконання бойових наказів.
Фото: Генштаб

Фото: Генштаб

На окремих напрямках бойових дій, зокрема в Донецькій області, російські підрозділи почали отримувати розпорядження від вищого керівництва щодо тимчасового припинення наступальних дій. Основною причиною є вкрай низький морально-психологічний стан поповнення, численні факти дезертирства з числа мобілізованих та невиконання бойових наказів. Про це повідомили у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

За інформацією Генштабу, біля міста Токмака Запорізької області українські підрозділи уразили три зенітних ракетних комплекси С-300 противника разом з особовим складом. Поранених окупантів перевезли до місцевої лікарні. У Херсонській області в результаті точкового вогневого ураження в районі Токарівки втрати противника становлять до 150 осіб вбитими.

Читайте також: Російські найманці готують провокації на білорусько-українському кордоні, – ССО

Коротко по напрямках: 

На Волинському та Поліському – без суттєвих змін.

На інших напрямках противник обстрілював:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії біля населених пунктів Миропілля, Середина-Буда, Стукалівка та Павлівка;
  • на Слобожанському – з артилерії різних типів поблизу населених пунктів Бугруватка, Гряниківка, Дворічна, Нова Вовча, Стрілеча, Уди та Червона Зоря;
  • на Краматорському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, неподалік Білогорівки, Зарічного, Новоєгорівки, Серебрянки, Спірного, Тернів, Торського та Ямполівки;
  • на Бахмутському – з танків та різнокаліберної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Зеленопілля, Соледар, Майорськ, Нью-Йорк та Яковлівка;
  • на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля Авдіївки, Красногорівки, Мар’їнки, Невельського та Первомайського.
  • на Новопавлівському та Запорізькому – ворог обстріляв понад 15 населених пунктів. Серед них Богоявленка, Времівка, Залізничне, Микільське, Новопіль, Новосілка та Полтавка.
  • на Південнобузькому – вогневого ураження зазнали райони більш як 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

 

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Бахмутське, Озарянівка, Іванград, Бахмут та Мар’їнка. Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 32 удари. Підтверджені ураження більш як 25 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 7 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили 4 вертольоти ворога та 26 БпЛА. Ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили 6 пунктів управління, 7 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 4 склади боєприпасів. У зону вогневого ураження також потрапили позиції ворожої артилерії, РЕБ та інші військові цілі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!