Російські сили не мають бойової потужності для нового наступу, – розвідка

1736 0
Можливо, їхня найближча мета – просування на захід до річки Жерберець.
Фото: gettyimages

Фото: gettyimages

Окупанти отримали наказ наступати на більшості українських напрямків, але вони не мають для цього бойової могутності. Про це йдеться у зведенні британської розвідки 14 лютого.

За інформацією британських військових, за останні три дні сили Групи Вагнера майже досягли нових невеликих успіхів навколо північних околиць спірного міста Бахмут на Донбасі, включно з селом Красна Гора. Проте організована українська оборона в цьому районі продовжується. Тактичний російський наступ на південь від міста, ймовірно, мало просунувся.

«На півночі, на ділянці Креміна-Сватове Луганської області, російські війська здійснюють безперервні наступальні заходи, хоча кожна локальна атака залишається надто малою для досягнення значного прориву», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Росія за останні тижні зазнала найбільших втрат. У чому причина

За словами британської розвідки, росія, ймовірно, має на меті скасувати деякі здобутки українських сил, досягнутих у вересні-листопаді 2022 року. Існує реалістична ймовірність того, що їхньою найближчою метою є просування на захід до річки Жерберець.

«Загалом поточна оперативна картина свідчить про те, що російські сили отримують накази наступати в більшості секторів, але вони не нагромадили достатню наступальну бойову потужність на жодному напрямку для досягнення вирішального ефекту», — наголосили у розвідці.

Нагадаємо, що українська розвідка вважає, що Україна перебуває напередодні «дуже активної фази» війни, у лютому і березні очікуються дуже активні дії на фронті. Зараз ситуація на фронті важка – ворог продовжує наступальні дії. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!