«Російські війська фактично є одними з постачальників техніки для нашої армії», – Зеленський

3296 0
За 19 днів війни російська армія в Україні втратила убитими більше, як за дві багатолітні війни у Чечні.
Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні до українців заявив, що російські війська фактично є одними з постачальників техніки для нашої армії. Вони тікають з поля бою і кидають техніку. 

«Як і раніше, ворог розгублений, вони не очікували такого опору. Вірили своїй пропаганді, яка десятиліттями бреше про нас. Досі не можуть оговтатись, але вже почали розуміти, що війною вони нічого не досягнуть. 

Це знають їхні солдати. Це усвідомлюють їхні офіцери. Вони втікають з поля бою, кидають техніку. Російські війська на сьогодні фактично є одними з постачальників техніки для нашої армії. Вони у страшному сні не могли такого побачити. 

Наші хоробрі захисники продовжують завдавати росії нищівних втрат. Вже скоро кількість збитих гвинтокрилів росії досягне соті одиниць, сотні танків, тисячі іншої техніки. 

За 19 днів війни російська армія в Україні втратила убитими більше, як за дві багатолітні війни у Чечні. Заради чого? 

Євросоюз затвердив четвертий санкційний пакет проти росії, і я впевнений, що не останній. Ми працюємо з партнерами над новими обмеженнями. Кожен, хто відповідає за війну і репресії проти людей, отримає відповідь світу. 

Увесь світ бачить, що відбувається в Маріуполі, Харкові, Сумах, Чернігові, Охтирці, Гостомелі, Ірпені. В усіх наших містах. За це буде відповідь обов’язоково. За зірвані гуманітарні коридори. 

Протягом дня 14 березя вдалося вивезти з міст Київської та Луганської областей 3806 українців. Нашу колону із 100 тоннами найнеобхіднішого для Маріуполя досі утримують у Бердянську вже третій день». 

Зеленський також звернувся до російських солдат: 

«Хочу сказати російським солдатам, тим, хто вже воює, і хто збирається. В України ви нічого не заберете. Ви будете забирати життя, але й ваше теж заберуть. Заради чого вам гинути? Ми чуємо у ваших перехоплених розмовах, що насправді ви думаєте про війну і про свою державу. Ваші розмови і дзвінки з рідними ми чуємо. 

Пропоную вам вибір – від імені українського народу даємо вам шанс вижити. Якщо здастеся нашим силам, то будемо поводитися з вами, як з людьми, так, як з вами не поводилися у вашій армії. Обирайте. 

Я вдячний росіянам, які не перестають доносити правду. Особисто дівчині, яка увійшла в студію «Першого каналу» з плакатом проти війни. 

Читайте також: Суд в Гаазі призначив дату оголошення рішення щодо війни росії проти України

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт про продовження воєнного стану в Україні. Згідно з поданням, глава держави пропонує продовжити дію воєнного стану в Україні ще на 30 діб – з 05:30 год 26 березня, тобто майже до кінця квітня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!