Зеленський пропонує продовжити воєнний стан в Україні ще на місяць

4183 0
Президент вніс законопроєкт до Верховної Ради.
Фото: delo.ua

Фото: delo.ua

Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт про продовження воєнного стану в Україні. Про це повідомили на сайті парламенту.

Згідно з поданням, глава держави пропонує продовжити дію воєнного стану в Україні ще на 30 діб – з 05:30 год 26 березня, тобто майже до кінця квітня. Зазначається, що наразі документ скеровано на розгляд Комітету. Документ починає діяти з дня його опублікування.

 

Нагадаємо, що Верховна Рада запровадила в Україні воєнний стан вранці 24 лютого 2022 року, коли росія здійснила військове вторгнення в Україну і почала обстрілювати міста та села, об'єкти інфраструктури. 

Читайте також: Що таке воєнний стан і як він працює в Україні

Для довідки

Воєнний стан – це особливий правовий режим, який вводять на всій території країни або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності. Він передбачає надання відповідним органам державної та військової влади повноважень, необхідних для відвернення загрози, а також тимчасове обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина. Детальніше читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!