Російські війська перегруповуються, готуються захопити Харків

1913 0
Ворог посилює угруповань військ західного і південного військових округів у Слобожанському і Донецькому операційних районах.
Харків, площа Свободи, 1 березня 2022

Харків, площа Свободи, 1 березня 2022

Російські війська перегруповуються, намагаються покращити тактичне положення на окремих напрямках Півдня України та готуються захопити Харків. Про це повідомив речник  Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу сьогодні, 4 квітня.

«Основні зусилля противник зосередив на підготовці до відновлення наступальних дій, аби оточити угруповання Об’єднаних сил та оволодіти містом Харків», – каже він.

Читайте також: «Російська ракета, йди на…!» Харків’яни записали відео окупантам після обстрілів

Так, за його словами, ворог посилює угруповань військ західного і південного військових округів у Слобожанському і Донецькому операційних районах. Робить це як за рахунок перекидання військ з інших військових округів, так і шляхом залучення підрозділів свого мобілізаційного резерву.

«Ворог налагоджує маршрути логістичного забезпечення угруповання військ, створює запаси боєприпасів, ракет та паливно-мастильних матеріалів, а також здійснює підготовку медичних установ до прийому великої кількості поранених», – додав Мотузяник.

Нагадаємо, напередодні британська розвідка повідомляла, що російські війська зосереджують свої зусилля, щоб спробувати оточити українські сили на Донбасі, а також може спробувати штурмувати обласні центри, зокрема і Харків.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!