«Російська ракета, йди на ...!» Харків'яни записали відео окупантам після обстрілів. Відео

1863 0
«Росія – країна-терорист». Через ракетний удар у центрі Харкова десятки загиблих та поранених
Фотоскрін із відео: Еспресо.Захід

Фотоскрін із відео: Еспресо.Захід

Вранці 1 березня російські військові здійснили ракетний обстріл центральної площі Свободи у Харкові. Через удар крилатої ракети великий вибух стався біля будівлі Харківської ОДА. Загинуло щонайменше 10 людей та більше 20 травмовані. З-під завалів врятовано 10 людей. Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники продовжують розчищати завали. Повністю зруйновано сходову клітку в будівлі та частково коридори на всіх поверхах.

Читайте також: У ці дні українці демонструють росіянам, чим відрізняються вільні люди від рабів, – Резніков

У своєму зверненні президент Володимир Зеленський назвав Росію державою-терористом, яка знищує українські міста, українців та всю державу.

«Харків. Удар крилатої ракети в найбільшу площу Європи, у площу Свободи. Десятки жертв. Ось така ціна свободи. Ось такий ранок народу України… Після крилатої ракети, якою ударили по Харкову з Бєлгорода. Ракети, яка поцілила у площу Свободи – обличчя нашого Харкова. Це терор проти міста, це терор проти Харкова. Терор проти України», – сказав президент.

Він зауважив, що на площі не було військових цілей, як і в житлових районах Харкова, однак реактивна артилерія продовжує обстрілювати місто. Це нічим не прикритий терор, який є воєнним злочином і державним тероризмом РФ. Після такого сама Росія є країною-терористом. Володимир Зеленський наголосив, що за це вона повинна відповісти у міжнародних судах.

Читайте також: «Доведіть, що ви з нами». Зеленському у Європарламенті аплодували стоячи

Після обстрілів харків’яни вийшли на центральну площу та «передали вітання окупантам». Люди закликали адекватних росіян вийти на мітинги та зупинити агресора.

«Що ви ви бл*ді зробили з центром міста! Ми тут свята святкували. Подивіться, що в нас робиться. Зупиніться, росіяни! Виходьте в себе на мітинги! Душіть цю потвору їб*чу. Російська ракета, йди на х*й!», – кажуть харків'яни.

Нагадаємо, другий день поспіль окупанти обстрілюють Харків. Вчора у місті було зруйновано близько 90 будинків. Сьогодні обстріли цивільної інфраструктури продовжують, зокрема, ворожі снаряди потрапили в міську лікарню. 

Відео: Радіо свобода


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!