Російському культурному центру у Львові можуть надати нове приміщення

1923 1
Після примусового виселення Російського культурного центру у Львові, ЛОР може розглянути питання про надання нового приміщення.
фото: galinfo.com.ua

фото: galinfo.com.ua

4-го травня відбувся брифінг, де заступник голови ЛОР Володимир Гірняк розповів про можливість надання іншого приміщення російському товариству. Про це повідомляє zik.ua.

«Мені дуже би хотілося, щоби зараз організувалася патріотична російська громада. Я знаю позицію голови ЛОР та більшості депутатського корпусу. Я особисто за те, щоб їм виділити кімнату чи дві для їх статутних цілей», – розповів Володимир Гірняк.

Читайте також: У Львові примусово виселяють Російський культурний центр

Також він зазначив, що виселення Російського культурного центру – не акція проти російської громади: «Це не є жодна акція проти росіян у місті Львові чи проти російського товариства. Депутатська комісія, яка була створена рік тому, довела, що ці люди і ГО перебували у приміщенні на вул. Короленка, 1а незаконно. Було вирішено провести конкурс для ГО, які допомагають бійцям АТО. Рішення про виселення було виконано у межах чинного законодавства».

Він додав: «Люди, які перебували у будівлі на вул. Короленка – не відображають думку російської громади у Львові чи в області. Це було антиукраїнське кубло. Коли ми прийшли з комісією, то побачили портрет Валентини Матвієнко, друковану літературу… Для російської громади ми дамо якесь приміщення , бо вони є часткою громади Львова та області».

Нагадаємо, Господарський суд Львівської області зобов’язав Російський культурний центр звільнити приміщення на вул. Короленка, 1а.

Обласна рада планує провести конкурс на нового орендаря на Короленка, 1а. Це приміщення буде передано одній із громадських організацій, пов’язаних із АТО. Громадські активісти пропонують створити там культурний центр для ветеранів АТО, центр реабілітаційної та юридичної допомоги, або ж музей.

 

До слова, Російський культурний центр у Львові — організація російської діаспори у Львові та на Західній Україні. Будівля організації виділена львівською владою у 1990 році, але центр розпочав свою діяльність через шість років, у 1996 році. 


Опублікувала Олеся Шеремета

 


Читайте також:
30 Травня, 2017 08:59
axab Дві територіальні громади Сумщини отримали технічну допомогу від проекту DESPRO
[***]://despro.org.ua/news/news/?ELEMENT_ID=1811&clear_cache=Y
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!