Ракетний крейсер «Москва» затонув. Росія визнала втрату

2092 0
Флагман Чорноморського флоту затонув під час буксирування в Севастополь.
Російський крейсер «Москва»/Вікіпедія

Російський крейсер «Москва»/Вікіпедія

Російський крейсер «Москва» затонув після тривалої пожежі на борту, поки його намагалися буксирувати до Севастополя. Про це повідомило російське видання «РИА Новости» з посиланням на міністерство оборони рф.

Читайте також: Українські ракети вдарили по крейсері «Москва», який раніше послали захисники Зміїного

У російському відомстві запевняють, що флагман Чорноморського флоту отримав пошкодження через детонацію боєприпасів на борту.

«Міноборони рф повідомляє, що при буксируванні крейсера «Москва» в порт призначення через пошкодження корпусу, отримані внаслідок пожежі, що виникла через детонацію боєприпасів, корабель втратив стійкість. В умовах шторму на морі корабель затонув», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 13 квітня українські протикорабельні ракети «Нептун», які стоять на сторожі Чорного моря, завдали удару по російському кораблю «Москва». Крейсер отримав серйозні пошкодження. 

За словами радника керівника Офісу президента Олексія Арестовича, перебувало там 510 членів екіпажу. Окрім цього, за його словами, це той самий корабель, який раніше послали українські захисники. 

Зазначимо також, що в Міноборони росії уникають деталей і розповідають лише про те, що «крейсер зберігає плавучість, а основне ракетне озброєння не пошкодили. Причини пожежі наразі встановлюють», передають РИА Новости.

Сьогодні вранці ОК «Південь» повідомляло, що російський крейсер «Москва» після того, як по ньому поцілили українськими ракетами «Нептун», перекинувся та почав тонути.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!