Розбиті ліки і стрес. У Львові стався інцидент із бригадою «швидкої допомоги»

13172 0
У час виснажливої роботи і недостатньої кількості «швидких» медикам ще доводиться терпіти образи.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Сьогодні вночі відбувся конфлікт із бригадою швидкої допомоги, яка виїхала на виклик на вулицю Княгині Ольги. Молодики, які імовірно перебували у стані алкогольного сп’яніння, понищили майно медиків, а потім ще почали розхитувати автомобіль «швидкої».

Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів в.о.гендиректора Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ярема Качмар.

Читайте також: «Не маємо права захворіти», – медик швидкої допомоги розповіла про виїзди на Covid-19

«Близько 2-ої ночі був виїзд на вул. Княгині Ольги. Повідомили, що погано молодому чоловікові після вживання алкоголю. Прибула бригада медиків, двоє жінок. Ліфт не працював. Коли вони почали підійматися вгору, між 8 і 9 поверхом сидів цей чоловік, до нього вийшли ще його колеги, імовірно в стані алкогольного сп’яніння, і почали ображати медиків», – розповів Ярема Качмар.

Крім образ, молодики ще й поводилися досить агресивно, кинули сумку, порозбивали ліки. Конфлікт тривав десь близько 2 годин, а коли медики вже вийшли і сіли в машину, ті почали розгойдували автомобіль і навіть плюнули на одну з жінок, розповів про інцидент Ярема Качмар.

Фото Віри Олексів, яка була у складі бригади

«Неприємна ситуація. Бригада їде, не знаючи, що на них чекає, що може бути агресія. Робота складна, ще й такий період, і на лінії машин недостатньо», – зазначив посадовець.

За його словами, в автомобілях є тривожна кнопка, яка зв’язує із диспетчерською, але не завжди вчасно вдається нею скористатися через непередбачувані ситуації.

Читайте також: Як працює «швидка допомога» у Львові в період карантину

Наразі медики відпочивають після пережитого стресу і робочої зміни.  

«Я сьогодні говорив з керівництвом поліції. Мені повідомили, що Франківський райвідділ встановив цих осіб і на них мають скласти протоколи», – розповів Ярема Качмар.

Львів’ян закликають із повагою ставитися до медиків, які працюють на виснаженні, особливо в умовах епідемії.

Христина Гоголь

 

 

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!