Розробник української вакцини від Covid-19 отримав щеплення в США

2704 0
Михайло Фаворов, який часто з'являється на російських медіа та водночас презентував потенційну українську вакцину, отримав щеплення від Moderna.
фото: 24 канал

фото: 24 канал

Один із розробників української вакцини проти коронавірусу, міжнародний експерт у галузі охорони здоров’я та епідеміології Михайло Фаворов отримав щеплення вакциною Moderna в США. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку.

«Сьогодні вранці отримав щеплення вакциною Moderna. Донька записала мене на щеплення, що мені було не під силу, бо всі телефони зайняті, а сайти впали ще в четвер від перезавантаження. Але Олені це вдалося… Протягом 30 хвилин через систему вакцинації пройшло 100 людей. Америка!», – пише він.

Читайте також: За оптимістичним сценарієм Covid-вакцина може з'явитися взимку

Щеплення, за його словами, робили у машині. На великій пустій парковці зробили три пункти для: перевірки даних, відповідей на запитання і підпису погодження та щеплення. Після щеплення сказали просидіти на місці в машині ще 15 хвилин, і коли нічого не турбує, – їхати.

Нагадаємо, що 20 жовтня минулого року на нараді з президентом України Володимиром Зеленським українські вчені презентували потенційну вакцину проти коронавірусу. Один із розробників – доктор медичних наук Михайло Фаворов, що народився в місті Гайвороні Кіровоградської (нині Кропивницької) області, багато років працював в країнах Східної Європи і колишнього СРСР.

Він закінчив Московський державний медико-стоматологічний університет. Окрім цього, епідеміолог є активним гостем радіо- та телепрограм російських ЗМІ. Зокрема, його інтерв'ю з'являлися на сайтах «Ехо Москви», РІА Новини, радіо «Комсомольська правда. Москва», «Звезда», у телепрограмі RTVI тощо. Проживає у США.

Додамо, на виготовлення української ймовірної вакцини від коронавірусу знадобиться понад 100-150 млн гривень. За словами міністра Степанова, держава у повному обсязі профінансує виготовлення цієї вакцини від коронавірусу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!