Скільки може коштувати українська ймовірна вакцина від коронавірусу

1639 0
Держава у повному обсязі має профінансувати її виготовлення.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

На виготовлення української ймовірної вакцини від коронавірусу знадобиться понад 100-150 млн гривень. Про це на пресконференції сьогодні, 22 жовтня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За його словами, держава у повному обсязі профінансує виготовлення української вакцини від коронавірусу. На цьому наполягає у тому числі президент Володимир Зеленський.

Читайте також: Що ми знаємо про Covid-19 після п'яти місяців боротьби з ним

Ймовірну вакцину проти Covid-19 від України розробляють вчені Національної академії наук України разом із епідеміологом, президентом компанії DiaPrep System Incorporated Михайлом Фаворовим. Він багато років працював в країнах Східної Європи і колишнього СРСР. Закінчив Московський державний медико-стоматологічний університет. Окрім цього, епідеміолог є активним гостем радіо- та телепрограм російських ЗМІ. Детальніше за посиланням.

Нагадаємо, що вчора, 20 жовтня, президенту Володимиру Зеленському показали результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата у вакцини. Ці дослідження тривали шість місяців і включають наявність нейтралізації вірусу Covid-19 у культурі інфікованих клітин людини. Ймовірну вакцину створюють на основі унікального підходу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!