Розвідка росії за кордоном пробує завадити постачанню зброї в Україну

925 0
Росіяни вербують співробітників поліції та громадян, які причетні до транспортування зброї.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Спецслужби Росії активізували вербування у країнах Східної Європи, щоб з'ясувати маршрути постачання озброєнь до України. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

«Російські військові аташе в країнах Європейського союзу закритими каналами зв’язку отримали наказ активізувати вербування співробітників поліції та громадян причетних до транспортування зброї», – йдеться у повідомленні. 

Основним завданням вербування є виявлення схем доставлення зброї, яку партнери передають Україні.

За спостереженнями ГУР, значна частина спроб вербування закінчується тим, що громадяни, які отримали пропозицію про співпрацю від росіян, звертаються до поліції та органів безпеки.

Читайте також: Шойгу дав росіянам вказівку нарощувати дії на всіх напрямках

Крім того, як зазначають в ГУР, росія зробила спробу дискредитувати на Заході Україну та її політичне керівництво, розмістивши і поширивши неправдивий матеріал у німецькому виданні «Deutschland-Kurier» під назвою «Хороший пан Зеленський: його спецслужби шпигували за співробітниками ОБСЄ?»

Журналістам німецького видання «Deutschland-Kurier» передали матеріали, начебто захоплені росіянами в регіональному відділенні СБУ Маріуполя. В переданих «документах» йдеться про начебто ведення спецслужбою України роботи по Місії ОБСЄ на Донбасі.

 
 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!