Розвідник Антон Сидоров, що загинув внаслідок обстрілів на Донбасі, був випускником Академії сухопутних військ

2313 0
Він загинув унаслідок осколкового поранення.
Антон Сидоров/Фото: Фейсбук Павла Ткачука

Антон Сидоров/Фото: Фейсбук Павла Ткачука

В суботу зранку, 19 лютого, о 07:00 біля селища Миронівський Бахмутського району Донецької області під час обстрілу загинув військовослужбовець ЗСУ. Антон Сидоров є випускником Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Про це повідомив начальник академії Павло Ткачук. 

«Внаслідок підступного обстрілу російськими окупантами зі ствольної артилерії калібру 122 мм українських воїнів, що тримають оборону в районі Світлодарської дуги на Донеччині, смертельне осколкове поранення отримав випускник Національної академії сухопутних військ капітан Антон Сидоров», – написав він. 

Зазначимо, що військовослужбовець належав до військової частини А-0409 Збройних Сил України. Як пише сайт «Бабель», через артилерійський обстріл загинув боєць 30 окремої механізованої бригади. 

Станом на 07.00 годину 20 лютого з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 136 порушень, 116 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, повідомляють у штабі операції Об’єднаних сил. 

Противник задіяв артилерійські системи калібру 152мм та122 мм, міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем, озброєння танків та великокаліберні кулемети. Також, зафіксовано три прольоти ворожих безпілотних літальних апаратів, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

Читайте також: Росія склала список відомих українців, яких планує вбити чи арештувати у випадку вторгнення 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 19 лютого провів виступ на Мюнхенській конференції з безпеки під час дискусії щодо ситуації в Україні та європейської кризи. Він заявив, що Росія кинула виклик глобальній безпеці, на що світові лідери відповіли «умиротворенням».

Зеленський наголосив, що Україна йтиме лише дипломатичним шляхом мирного врегулювання і готова шукати ключ до закінчення війни у всіх можливих форматах і на всіх можливих майданчиках. За його словами, Крим і окупований Донбас обов’язково повернуться в Україну, проте лише мирним шляхом.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!