Київ

Ryanair може частково відновити польоти в Київ вже в 2023 році

862 0
Компанія розглядає два плани відновлення польотів, один із яких передбачає запуск «невеликої кількості рейсів» до Львова та Києва уже цьогоріч.
ФОТО: THEENERGYST.COM

ФОТО: THEENERGYST.COM

Авіакомпанія Ryanair може частково відновити польоти в Україні попри війну вже в 2023 році. Про це заявив гендиректор компанії Майкл О’Лірі в інтерв'ю Interfax.

За словами О’Лірі, компанія розглядає два плани відновлення польотів, один із яких передбачає запуск «невеликої кількості рейсів» до Львова та Києва уже цьогоріч. Цей план найбільш вірогідний, підкреслив О’Лірі.

Щоб отримати дозвіл на польоти від міжнародних органів, український уряд має переконати ЕASA (Європейське агентство з безпеки авіації) та страхові компанії в тому, що ППО зможе захистити літаки від обстрілів, зазначив гендиректор Ryanair.

Досвід Ізраїлю, де Ryanair продовжує працювати попри складну безпекову ситуацію, доводить, що це можливо, каже О’Лірі. За його словами, після визнання польотів безпечними на певних територіях компанія відновить рейси в Україні протягом шести тижнів.

У разі завершення війни за такий період у компанії вважають можливим з’єднати Київ із 20–25 європейськими містами. Крім того, планують запустити близько десяти маршрутів зі Львова та п'ять – з Одеси. Якщо відновлення рейсів почнеться до завершення бойових дій, кількість рейсів може бути меншою.

Першими європейськими містами, з якими планують відновити сполучення, стануть Варшава, Краків, Берлін, Франкфурт, Мілан, Рим, Лондон, Брюссель, Амстердам і Париж, додав О’Лірі.

«Ми взяли на себе зобов’язання, якщо EASA підтвердить відкриття неба та в аеропортах буде конкурентоспроможна вартість, ми забезпечимо 5 мільйонів пасажирських місць на літаках в Україні в перший рік», – каже гендиректор Ryanair. Однак це можливо лише в тому разі, якщо будуть припинені бойові дії, каже О’Лірі.

Нагадаємо, Ryanair і аеропорт «Бориспіль» обговорюють партнерство для швидкого відновлення авіаперевезень в Україні, як тільки це стане безпечно.

Водночас 11 квітня 2023 року Украерорух повідомив, що авіапольоти в Україні відновляться після закінчення війни. Пізніше там уточнили, що Україна не відкриє авіапростір, поки не буде на 100% безпечно.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!