Садовий розповів, чого хоче від Гройсмана і Порошенка

2534 0
У блозі Андрія Садового, який опубліковано на Українській правді, мер описує свої очікування від державних очільників щодо вирішення проблеми зі сміттям у Львові.
Фото: radiosvoboda.org

Фото: radiosvoboda.org

12-го червня міська комісія звернулася до центральних органів влади з проханням визнати територію Львова зоною екологічного лиха, оскільки місто не може самостійно впоратися із вивезенням відходів. В той же час, начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб повідомив, що немає підстав говорити про зростання захворюваності через невивезене сміття. 

14-го червня над головним входом до мерії з’явився великий банер зі зверненням до Президента та прем’єр-міністра: «Порошенко, Гройсман, зупиніть сміттєву блокаду Львова!».

Читайте також: Гройсман відповів на банер Садового: «візьми і зроби»

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман відповів, що у міста є всі інструменти для вирішення проблеми самостійно: «Сьогодні робити мене винним, що ти не можеш вивезти сміття і навести лад у Львові. Ну, вибач, ти ж обирався міським головою, а не я. Чим тобі ще допомогти? Дали ділянку, вона не підходить. Гроші на рахунках є, проектну документацію тобі погодили. З французами я домовився. Що ще я маю зробити в твоєму місті?».

У своєму блозі на Українській правді мер написав очікування від прем'єр-міністра та очільників держави:

1. Припинити створення штучних перешкод для вивезення ТПВ зі Львова на альтернативні полігони (кримінальні справи, погрози та негайні масові перевірки навіть власників приватних полігонів, які погоджувались працювати зі Львовом).

2. Дати команду голові ЛОДА припинити блокування сортувально-брикетувальної лінії в індустріальній зоні "Рясне-2" за допомогою контрольованої ним "громадськості". Запуск лінії дозволить зменшити об'єм сміття зі Львова у 6 разів.

3. Пришвидшити процес виділення кредиту Європейського інвестиційного банку для проекту комплексного вирішення проблеми ТПВ у Львові. Перша угода між Кабміном та ЄІБ була підписана майже 2 роки тому, задовго до підпалу на Грибовицькому полігоні, а згодом надовго застрягла в міністерських коридорах. Львів був одним з ініціаторів цієї угоди, до якої зрештою долучились багато інших українських міст. 

4. Виділити реальну ділянку в межах області для нового сміттєпереробного комплексу.

5. Припинити слухати політичних радників, які кажуть про "рейтинги Садового". 

6. Припинити кримінальні справи щодо голандських інвесторів. Мова йде про відому компанію CTP, яка має намір збудувати сучасний індустріальний парк у "Рясне-2". 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!