Гройсман відповів на банер Садового: «візьми і зроби»

5324 3
Прем’єр Володимир Гройсман вважає, що міська влада має всі інструменти, аби вирішити сміттєву кризу.
Фото: dt.ua.

Фото: dt.ua.

Сьогодні, 14-го червня, питання звернення Львова підняв перший віце-прем’єр Степан Кубів. Він повідомив, що вчора спілкувався із мером Львова Андрієм Садовим та провів відповідну нараду, щодо звернення міста з приводу надзвичайної екологічної ситуації. Степан Кубів повідомив, що у місті з’явився банер із закликом до президента та прем’єра
 
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав, що у міста є всі інструменти для вирішення проблеми самостійно. «Сьогодні робити мене винним, що ти не можеш вивезти сміття і навести лад у Львові. Ну, вибач, ти ж обирався міським головою, а не я. Чим тобі ще допомогти? Дали ділянку, вона не підходить. Гроші на рахунках є, проектну документацію тобі погодили. З французами я домовився. Що ще я маю зробити в твоєму місті?», — звернувся він до Садового через камеру. 
 
У коментарі Tvoemisto.tv експертка РПР з питань довкілля Марта Руда також повідомила, що вважає ситуацію у Львові недостатньо критичною для задіяння національних механізмів та введення стану екологічної надзвичайної ситуації: «Зараз у випадку Львова йдетьcя про імовірну загрозу. Відповідно до закону, теоретично, це також можна вважати ймовірною екологічно небезпечною ситуацією, наслідки якої необхідно попередити. Але сморід та загроза поширення інфекцій — це скоріше санітарне питання».
 
Вона нагадала, що за 17 років існування закону «Про зону надзвичайної екологічної ситуації» відповідне рішення ухвалювали всього п’ять разів: у випадках масштабних повеней, викидів небезпечних хімікатів, де під загрозою опинялися тисячі людей і були загиблі. Ініціювати рішення може Кабмін або РНБО, далі видається Указ Президента, який ухвалює парламент. За законом, рішення залежить від того, наскільки ці органи оцінять ситуацію як надзвичайну, зазначила експертка. 
 
Нагадаємо, 12-го червня міська комісія звернулася до центральних органів влади з проханням визнати територію Львова зоною екологічного лиха, оскільки місто не може самостійно впоратися із вивезенням відходів. В той же час, начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб повідомив, що немає підстав говорити про зростання захворюваності через невивезене сміття
 
Зоя Красовська

Читайте також:
14 Червня, 2017 20:31
хьюго сьогодні проходив по львову - смітників за сміттям не видно то вже просто такі-собі гори...як тим непотрібам в ЛМР не стидно? в якого бога вони вірять? прощає за вашу мерзотність не парох в вгкц-соборі за пару зелених а господь ...сволочи
14 Червня, 2017 18:10
Манисто Садовий ліниве безініціативне лайно як вважа за потрібне перекладати вирішення особисих по суті питань у місті котрим він головує та керую на УСІХ кого завгодно-а ще надцять років тому він зухвало погрожував що сам усе вирішить та зробить(аби до годівниці лишень його таки допустили) й що ми маємо нараз? Скоро у місті буде коллапс -або узагалі епідемія-щурі хвороби таргани клопи хвороби нечистоти-нічого не скажешь: " прекрасне" культурне місто-соромно! Він наче хоче змусити Київ вчинити так як йому треба…А як-ми з вами ніц знаємо….
14 Червня, 2017 16:07
Дід Дістав Садовий зі своєю СМІТТЄПОМІЧЧЮ!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!