Садовий сьогодні збереться з депутатами. Що будуть вирішувати

2365 0
У Львові пройде сесія ЛМР, де мають розглянути близько 300 питань. Ми будемо оперативно інформувати вас про рішення, які прийматимуть депутати.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Сьогодні о 10.00 має початися пленарне засідання сесії Львівської міської ради. Депутати мають на ньому розглянути понад 280 питань. Серед них є і питання щодо затвердження на посаду нової заступниці міського голови, яке попереднього разу не змогли прийняти, і про ліквідацію «Залізничнетеплоенерго», яке також перенесли з минулої сесії, і про утворення старостинських округів. 

Перш за все, депутати заслухають звіт заступниці міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк. На минулій сесії, яка була 25 травня, обранці заслухали звіт заступника міського голови – бізнес-омбудсмена Сергія Кіраля, до якого в присутніх було чимало питань. Мав бути також звіт першого заступника мера Андрія Москаленка, однак це питання тоді вилучили. 

Вдруге депутати будуть розглядати і ліквідацію ЛКП «Залізничнетеплоенерго», яке хочуть приєднати до ЛМКП «Львівтеплоенерго». 25 травня це питання перенесли, бо треба було провести додаткові роботи.

Вкотре розглядатимуть і скандальне питання про скасування рішення виконавчого комітету, яким прийняли умови кредитного договору між ЛМР та Європейським банком реконструкції та розвитку. Очікувалось, що під час сесії 27 квітня депутати розглянуть питання про затвердження цього кредитного договору на 25 мільйонів євро, однак на цьому між ними виникла дискусія. Так, із понад 260 питань дійшли лише до сьомого, яке і стало ключовим «каменем спотикання». Читайте про це тут.

Депутати також мають прийняти рішення щодо звернення Українського Католицького Університету, який хоче оформити право постійного користування ділянкою біля Стрийського парку, де розташована пам’ятка архітектури. Детальніше про це писали раніше.

Буде також чимало питань щодо детальних планів територій. Серед них:

  • Про розроблення детального плану території у районі вул. Б. Хмельницького, межі міста;
  • Про внесення змін до Концепції схеми розвитку та схеми генерального плану аеропорту (детального плану території, прилеглої до ДП МА «Львів»; схеми планування території МА «Львів») (зміна 3);
  • Про розроблення детального плану території у районі вул. М. Кривоноса, вул. Опришківської, вул. М. Кордуби, вул. Митрополита В. Липківського, вул. О. Довбуша, вул. М. Лисенка, вул. Академіка І. Крип’якевича, вул. Мучної;
  • Про внесення змін до детального плану території, обмеженої вул. М. Кривоноса, вул. Опришківською, залізничною колією, вул. Б. Хмельницького, вул. Пильникарською, вул. Ужгородською, вул. Замковою, вул. Пішою, вул. Насипною, вул. Підвальною, вул. В. Винниченка (зміна 1);
  • Про затвердження змін до детального плану території у районі вул. Стрийської – кільцевої дороги – проектованої вул. В. Вернадського;
  • Про затвердження детального плану території у межах вул. Митрополита Андрея, вул. П. Війтовича, вул. Шептицьких, вул. Митрополита А. Ангеловича;
  • Про затвердження детального плану території у районі вул. Д. Вітовського, вул. Зарицьких, пл. І. Франка.
  • Про затвердження змін до детального плану території району забудови, обмеженої вул. Т. Шевченка – вул. Городоцькою – вул. Залізничною (зміна 4);
  • Про внесення змін до детального плану території, обмеженої вул. Долішньою, вул. Х. Колумба, вул. Проектованою, залізничною колією, вул. Личаківською, вул. Яловець, вул. М. Голубця, вул. Яровою, вул. Г. Запольської, вул. Пасічною, (зміна 2).

 

Детальніше ознайомитися з порядком денним можна тут.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!