Садовий відповів, чому під час тривоги у Львові закриті деякі укриття

2289 0
«Якщо відповідальний за укриття відійшов, то йому потрібен час щоб повернутися».
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові під час повітряної тривоги мешканці фіксують зачинені укриття. За словами міського голови Андрія Садового, укриття можуть бути зачиненими впродовж перших кількох хвилин після оголошення повітряної тривоги. Про це він сказав сьогодні, 16 червня, в ефірі програми «Акценти Твого міста».

«Якщо відповідальний за укриття відійшов, то йому потрібен час щоб повернутися. Якщо я в ту ж секунду, із початком тривоги підійду, то теж можу зняти відео, що воно закрите. Та біда, яка сталася в Києві, те, що зарухалася поліція і МНС, дало більше плюсів. Ми повинні розуміти, що укриття це власність мешканців будинку і там має бути вода, зарядка», – пояснив мер.

Читайте також: Львів готується приймати евакуйованих через підрив Каховської ГЕС

Додамо, що Tvoemisto.tv навідалося в укриття, адреси яких зазначені на сайті міської ради. Проте з 10-15 укриттів, відчиненими виявилися лише 2. Детальніше про перевірку читайте за посиланням.

Нагадаємо, що повітряна тривога в ніч на 1 червня у Києві сколихнула всю країну. Після трагедії в Деснянському районі столиці Кабінет міністрів доручив провести перевірку всіх укриттів, аби не допустити такого в майбутньому. Відтак у Львові перевірили 6011 укриттів. Tvoemisto.tv також вирішило перейтися укриттями в середмісті. Детальніше читайте за посиланням.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!