Садовий забрав відзнаку у російського олігарха Фрідмана

2578 0
Відзнаку Фрідман отримав у червні 2011 року.
Фото: finbalance.com.ua

Фото: finbalance.com.ua

Міський голова Андрій Садовий скасував своє розпорядження про нагородження російського олігарха, уродженця Львова Михайла Фрідмана «Почесним знаком святого Юрія». Відзнаку він отримав у червні 2011 року.

«У зв’язку із повномасштабним вторгненням російської федерації на територію України: вважати таким, що втратило чинність розпорядження Львівського міського голови від 03.06.2011 № 226 «Про нагородження відзнакою «Почесний знак святого Юрія» М. Фрідмана», – йдеться у розпорядженні  №422 від 2 жовтня 2023 року.

Читайте також: У Львові працює підприємство батька російського олігарха Фрідмана, яке виробляло обладнання для МІГів

Для довідки

Михайло Фрідман – російський олігарх, бізнесмен єврейського походження, громадянин росії та Ізраїлю. Уродженець Львова.

Михайло Фрідман є співвласником і головою наглядової ради консорціуму «Альфа-груп», куди входять Альфа-Банк, телекомунікаційна компанія Altimo, що має частку в різних мобільних операторах, зокрема в «Київстарі». Фрідман перебуває у санкційних списках ЄС, США, Британії та Канади.

Як відомо, в Україні заарештовані його активи на 12 мільярдів гривень. Також Михайло Фрідман був ініціатором створення фестивалю Alfa Jazz Fest, який проходив у Львові з 2011 року. Титульним спонсором фестивалю до 2018 року виступав «Альфа-Банк Україна», у зв’язку з чим фестиваль називався Alfa Jazz Fest. У 2018 році назву змінили на LeopolisJazzFest, а зараз його не проводять.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!