Самотнім пенсіонерам, старшим 80 років, виплачуватимуть щомісячну допомогу

3030 0
Її розмір становитиме 685 гривень.
Фото: Голос Запоріжжя

Фото: Голос Запоріжжя

Кабмін встановив порядок виплати щомісячної соціальної допомоги на догляд самотнім пенсіонерам, яким виповнилося 80 років і які потребують постійного стороннього догляд. Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Відповідно до рішення уряду, встановили порядок виплати щомісячної державної соціальної допомоги на догляд самотнім пенсіонерам у розмірі 40 відсотків від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (40% від 1712 гривень – це 685 грн).

Читайте також: В складні часи люди мають допомагати одне одному

Допомога призначатиметься та виплачуватиметься з 1 січня 2020 року. Для цього мають провести перерахунок.

Додамо, що 2 червня Верховна рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб», що серед іншого передбачає призначення державної соцдопомоги на догляд одиноким особам, які досягли 80-річного віку та які, за висновком лікарсько-консультативної комісії, потребують постійного стороннього догляду й одержують пенсію відповідно до законів України.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!