Санаторії у Східниці і Трускавці запровадили програму оздоровлення після Covid-19

1869 0
Загалом на Львівщині реабілітацію після Covid-19 можна пройти у 12 санаторіях.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

У санаторіях Трускавця, Східниці та Моршина запровадили програму реабілітації та зміцнення імунітету для відпочивальників, які перехворіли Covid-19. Загалом, таку програму вже надають 12 бальнеологічних курортів Львівщини, повідомляє ЛОДА.

Читайте також: Коронавірус у вагітних. Як захиститися, чи можна вакцинуватися і які є ризики для дитини

Як зазначили у Трускавецькому інформаційно-курортному центрі, програма передбачає спеціальний 14-денний курс оздоровлення від ускладнень бронхо-легеневої, серцево-судинної, нервової систем, органів травлення, для повернення працездатності за найкоротші терміни. До пакету входить курс із використанням унікальної місцевої мінеральної лікувальної води «Нафтуся», новітніми методами реабілітації, діагностикою для контролю за станом здоров’я саме після коронавірусу, дієтичним харчуванням. Усе – індивідуально, зважаючи на вік, тяжкість перебігу захворювання, супутні патології і під наглядом лікаря.

За словами заступниці керівника Трускавецького інформаційно-курортного центру Галини Клепач, постковідну оздоровчу програму, ініціювали як реакцію на зростання кількості відпочивальників, які приїжджають до міста з метою відновлення здоров’я безпосередньо після коронавірусу. Наразі до програми приєднується щораз більше оздоровчих закладів – зараз їх уже 12.

Читайте також: Халк прокидається. Львів'яни – про те, як Сovid-19 впливає на психіку

Нагадаємо, згідно із дослідженням, пацієнти, які перехворіли коронавірусною хворобою, повідомляють про 205 можливих симптомів. Багато людей, які страждають на long Covid-19 все ще не можуть повноцінно повернутися до роботи через шість місяців після інфікування. Найчастіше вони відчувають втому, неврологічні проблеми, головні болі, проблеми з пам'яттю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!