СБУ ліквідувала корупційну схему, що організували посадовці «Львівської залізниці»

1453 0
Правоохоронці затримали одного з фігурантів «на гарячому» під час отримання чергового траншу неправомірної вигоди.
фото: управління сбу у львівській області

фото: управління сбу у львівській області

СБУ ліквідувала схему, організовану посадовцями регіональної філії «Львівська залізниця». Злочинна діяльність полягала в отриманні незаконної винагороди за продаж матеріалів, які використовували для будівництва міжнародної залізничної колії. Про це повідомили в управлінні СБ України у Львівській області.

«Учасниками злочинної схеми були посадовці підрозділу регіональної філії. Керівники стратегічного об’єкта, які курували ремонт на прикордонних залізничних сполученнях та незаконно привласнювали будматеріали. Така «схема» дала змогу чиновникам набивати свої кишені в умовах воєнного часу. А також могла призвести до надзвичайних ситуацій та порушення режиму функціонування сполучень міжнародної залізничної колії «Хирів – Державний кордон», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Проект «Євроколія»: Зі Львова до Варшави за 4 години

Правоохоронці затримали одного з фігурантів «на гарячому» під час отримання чергового траншу неправомірної вигоди. Зловмиснику оголосили про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Йому вже обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Наразі триває досудове розслідування для встановлення та притягнення до відповідальності всіх учасників протиправної схеми.

Нагадаємо, що у червні 2022 року у Польщі стартувала реконструкція європейської колії за маршрутом Перемишль – Нижанковичі – Хирів, також відомий як лінія 102. Зокрема, польська сторона тоді виготовила проєктну документацію та почала капітальний ремонт своєї ділянки від Перемишля до Нижанковичів, протяжністю 7 км. На Львівщині за цим залізничним маршрутом є широка колія. Натомість від Нижанковичів до Хирова планували відновити вузьку.
Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

 

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!