СБУ Львівщини не закрила справу щодо опитування про Галичину як окрему державу

4993 1
Наразі слідство допитало низку осіб, які причетні до опитування.
ілюстративне фото: Радіо Свобода

ілюстративне фото: Радіо Свобода

Управління СБУ Львівщини продовжує перевіряти опитування КМІС, які стосуються перспективи Галичини як окремої держави чи приєднання до іншої країни. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив речник управління Олег Александров.

За його словами, правоохоронці допитали низку осіб, які причетні до опитування, надалі плануються інші заходи в межах кримінального провадження, зокрема проведення семантико-лінгвістичної експертизи.

«Ми не могли не зреагувати на вказане дослідження, оскільки після «галицьких асамблей», «антипольських масових виступів», підривів на Личаківському цвинтарі та інших спланованих і профінансованих спецслужбами країни-агресора провокацій, маємо певний досвід. Не піддаємо сумніву права соціологів на професію, але в цьому випадку всі крапки має розставити слідство», — пише він.

Читайте також: Віталій Портников прокоментував заяви про сепаратизм Галичини

Нагадаємо, з 22 квітня Київський міжнародний інститут соціології на замовлення видання «Дзеркало тижня» розпочав опитування про статус Галичини після виборів. Серед варіантів відповідей – Галичина (Львівщина, Тернопільщина, Івано-Франківщина) у складі унітарної України, у складі унітарної, але децентралізованої України із широкими повноваженнями для областей, Галичина як суб’єкт федерації у складі України, приєднання до Польщі та відокремлення як незалежної держави.

Після того, як місцеві активісти почали викладати фото анкети у соцмережі, СБУ розпочала перевірку на предмет публічних закликів чи розповсюдження матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, що передбачає кримінальну відповідальність.

26 квітня директор КМІС Володимир Паніотто повідомив, що СБУ не виявила порушень у опитуванні й Інститут продовжить дослідження.


Читайте також:
27 Квітня, 2019 18:42
666 ... оті, бажаючі приєднати галичину до себе , ніякого "опитування-запитування" точно не провадитимуть ... згадайте , як вони "приєднували" ЗУНР ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!