СБУ на Львівщині повідомила про підозру 19 мешканцям «ЛДНР»

927 0
Разом з окупантами вони воювали проти українських військ на Донецькому та Луганському напрямках.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Служба безпеки у Львівській області повідомила про підозру 19 мешканцям так званих «ЛДНР», які воювали проти України. Їх взяли у полон під час контрнаступу Сил оборони та звільнення Харківщини.

Джерело: СБУ, Львівська обласна прокуратура

19 мешканців тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей України отримали про підозру за фактами державної зради, участі у терористичних організаціях та незаконних збройних формуваннях. Серед затриманих колишні в’язні, які свого часу відбували реальні терміни покарання за кримінальні злочини, у тому числі вбивства.

Читайте також: У російських вертольотах знайшли українські двигуни. СБУ затримала президента «Мотор Січ»

За даними слідства, підозрювані впродовж 22-23 лютого 2022 року перейшли на бік ворога в умовах збройного конфлікту. Зокрема, охороняли блокпости та склади з боєприпасами, виконували завдання з тилового забезпечення. Більшість з них служили в одному військовому підрозділі терористичних організацій на посадах рядового та старшинського складу та перебували під командуванням військовослужбовців – громадян рф. Разом з російськими загарбниками вони воювали проти українських військ на Донецькому та Луганському напрямках. Згодом їх перекинули до Харківщини, де вони мали прикривати втечу основних підрозділів рф під час контрнаступу ЗСУ. Наразі підозрювані утримуюся у таборі для військовополонених.

Затриманим повідомили про підозру за:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації);
  • ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України.


Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки України у результаті спецоперації у Києві та Сумській області знешкодила ворожу диверсійно-розвідувальну групу, яка готувала вбивства командирів Сил спеціальних операцій ЗСУ.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!