СБУ на Львівщині викрила осіб, які підтримували війну в Україні

2651 0
Двоє інтернет-агітаторів підтримували збройну агресію рф проти України.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Служба безпеки України у Львівській області повідомила про підозру черговим прихильникам «руского міра». Двоє інтернет-агітаторів підтримували збройну агресію рф проти України.

Джерело: управління СБУ у Львівській області

Мешканці регіону в одній із заборонених соціальних мереж поширювали наративи кремля та виправдовували війну розв’язану росією. Один з них активно прославляв злочинні дії окупанта та заперечував збройну агресію рф. Інший чоловік публічно закликав до продовження агресивної війни з боку ворога. Їм вже повідомлено про підозри відповідно до вчинених злочинів.

Читайте також: У Львові засудили командира одного із взводів батальйону «ЛНР»

Першому з них за ч.2 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України. Інший фігурант справи відповідатиме перед законом згідно ст. 436 (пропаганда війни) КК України. Матеріали справи скерували до суду.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині засудили чергового прихильника «руського миру». Прокурори довели, що у лютому 2022 року, перед початком повномасштабного вторгненням рф на територію України, чоловік вивісив на балконі своєї квартири прапор з комуністичною символікою.

__________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!