СБУ повідомила про підозру львів'янину, що агітував за терористичну політику кремля

1086 0
Окрім підтримки «путінського» режиму» в соцмережах, один з зловмисників пропагував й серед свого оточення про «добрі справи» росіян.
Фото умовне

Фото умовне

Служба безпеки України повідомила про підозру ще двом прихильникам «руского міру», які проводили антиукраїнську агітацію та підтримували терористичну політику кремля. За оперативними даними, поплічниками ворога виявилися мешканці Львова та Запоріжжя. 

Джерело: управління СБ України у Львівській області

«Окрім підтримки «путінського» режиму» в соцмережах, один з зловмисників пропагував й серед свого оточення про «добрі справи» росіян. Зокрема, з допомогою месенджерів запорожець агітував своїх знайомих – вимушених переселенців, які знайшли прихисток у Львові, закликав людей не вірити українській владі та повертатись в Запоріжжя для підтримки російського «визволення». Проте така його діяльність довго не тривала», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Львівщині СБУ викрила ще двох російських пропагандистів

На основі зібраного масиву доказової бази щодо протиправної діяльності слідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозри у вчиненні злочинів за ст. 436 (пропаганда війни) та ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України. Матеріали справ скерували до суду.

Нагадаємо, що контррозвідка Служби безпеки України викрила ще одного агента фсб у результаті багатоетапної спецоперації на Львівщині. Поплічником ворога виявився інженер одного з держпідприємств, розташованих на Сході України.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!