СБУ відкрила кримінальне провадження через прославляння росії у Києво-Печерській Лаврі

744 0
Під час богослужіння там вихваляли «русскій мір».
Києво-Печерська Лавра / Фото: Shutterstock

Києво-Печерська Лавра / Фото: Shutterstock

Служба безпеки розпочала кримінальне провадження через інцидент, що стався 12 листопада в одному з храмів Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра». Тоді під час богослужіння у храмі звучали тези пропагандистського характеру, що вихваляють «русскій мір».

Джерело: Служба безпеки України

Слідство здійснюється за ч.1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників. Наразі усі матеріали скерували для проведення відповідних експертиз.

Читайте також: У Києво-Печерській Лаврі вихваляли росію, за справу взялися СБУ. Відео

Нагадаємо, під час богослужіння в суботу, 12 листопада, у Києво-Печерській Лаврі в столиці прославляли російську федерацію, про що заявив священник ПЦУ Михайло Омелян. 

На опублікованих служителем церкви кадрах чути, як церковний хор співає пісню, у тексті якої згадують про росію і «матушку-Русь».

Софія Шавранська

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!