СБУ вручила підозру священнику Києво-Печерської лаври, який прославляв росію

905 0
Підозру вручили священнику та його «спільникам», які брали участь у службі.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Співробітники Служби безпеки повідомили про підозру священнику з Києво-Печерській Лаври, на богослужінні якого прославляли росію.

Джерело: пресслужба СБУ

«Встановлено факт протиправних дій одного із священнослужителів і його спільників, які брали участь у тій службі. Це підтверджено відповідними експертними дослідженнями», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Києво-Печерській Лаврі вихваляли росію, за справу взялися СБУ. Відео

Зокрема, священник та інші причетні до організації богослужіння особи підозрюються у вчиненні правопорушень за ч.2 ст.28 та ч.1 ст.436-2 ККУ (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України).

Нагадаємо, під час богослужіння 12 листопада у Києво-Печерській Лаврі в столиці прославляли російську федерацію, про що заявив священник ПЦУ Михайло Омелян. На опублікованих служителем церкви кадрах чути, як церковний хор співає пісню, у тексті якої згадують про росію і «матушку-Русь».

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!