СБУ виявила тіло вбитого п’ять років тому Тараса Познякова зі Львова

21304 0
Водій сервісу BlaBlaCar Тарас Позняков 4 квітня 2016 року виїхав зі Львова до Києва приватним транспортом, після чого зв’язок із ним обірвався.
На фото - Тарас Позняков (фото з соцмереж)

На фото - Тарас Позняков (фото з соцмереж)

Служба безпеки України знайшла тіло водія BlaBlaCar, львів’янина Тараса Познякова, якого у 2016 році вбили попутники, вкравши його автомобіль. Про це повідомляє «Бабель» з посиланням на прессекретаря СБУ Артем Дехтяренко.

«Наразі співробітники СБУ відшукали труп Тараса Познякова. До пошукових робіт була залучена спецтехніка Міноборони. Спецслужбою отримано та перевіряються дані, що свідчать про можливий замовний характер вчинення вбивства», – повідомив він.

За його словами, попередньо кримінальне провадження кваліфіковано за п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу. Інше джерело у правоохоронних органах розповіло, що тіло знайшли поблизу траси Житомир — Київ.

Читайте також: Керівнику львівського «Правого сектора» вручили повістку у справі про вбивство Тараса Познякова

Нагадаємо, водій сервісу BlaBlaCar Тарас Позняков 4 квітня 2016 року виїхав зі Львова до Києва приватним транспортом, після чого зв’язок із ним обірвався. Востаннє камери відеоспостереження зафіксували, що його машина з'їхала з траси в селищі Бобриця Києво-Святошинського району, що за 25 км від Києва. Пізніше оприлюднили імовірний маршрут чоловіка, після чого його офіційно оголосили у розшук. Через тиждень правоохоронці знайшли автомобіль зниклого львів’янина в одному з гаражів Києво-Святошинського району.

У серпні 2016 року арештували першого підозрюваного у вбивсті Тараса – екс-бійця «Правого сектора» Дмитра Голуба. Справу розслідують як умисне вбивство, оскільки самого Тараса Познякова так і не знайшли. Раніше під час судового засідання батько Тараса Познякова Олександр говорив, що Дмитро Голуб зізнався йому у вбивстві і за 50 тисяч доларів і зняття обвинувачень обіцяв показати місце, де закопане тіло. Натомість адвокат Дмитра Голуба говорив, що його клієнт не винен, а вбивство – інсценізоване.

Додамо, що у справі про вбивство львів’янина був другий підозрюваний – громадянин РФ Луан Кінгісепп. Але він загинув 23 березня 2019 року в Києві під час вибуху у квартирі на проспекті Науки.

У травні 2019 року Києво-Святошинський районний суд Київської області визнав винним Дмитра Голуба у справі про вбивство Познякова. Його засудили до довічного увʼязнення. Напередодні, 7 грудня 2021 року, Верховний суд залишив вирок Голубу без змін.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!